ВИСТАВКА ФОТОПАННО "ЕВОЛЮЦІЯ: МАСКИ РЕГІОНУ ТОРРЕСОВОЇ ПРОТОКИ"

25 липня 2019

25 липня о 17:00 в Рівненському обласному краєзнавчому музеї відбудеться відкриття виставки фотопанно "Еволюція: маски регіону Торресової протоки". 

Виставка, організована Національним музеєм Австралії у партнерстві з культурним центром Gab Titui та Міністерством закордонних справ та торгівлі (DFAT), демонструє мистецтво корінних народів Австралії.

У водах Торресової протоки, що відокремлює Австралію та Папуа Нову Гвінею, поблизу північної частини Австралійського материка, розташовано понад 200 невеликих островів. Самобутня культура мешканців островів у межах кожного острова чи навіть громади має свої особливості. Виготовлення та носіння красиво оздоблених масок – вражаючих предметів ритуального та історичного значення – є однією з найяскравіших традицій цього регіону. Сягаючи корінням у давню духовність, сьогодні маски та їхнє виготовлення є вираженням художнього та культурного відродження. Завдяки цій виставці українська аудиторія зможе долучитися до історії та культури корінних народів Австралії, зокрема острів’ян Торресової протоки.»

Запрошуємо рівнян та гостей міста відвідати виставку, яка діятиме до 15.08 2019.