ВІДКРИТТЯ ВУЛИЧНОЇ ВИСТАВКИ "ПРО СКЛО ПРОЗОРО"

12 вересня 2022

12 вересня о 12:00 у Рівненському обласному краєзнавчому музеї відбудеться відкриття вуличної виставки «Про скло прозоро».
Скло – одне із найдавніших винаходів людства. Цей прозорий матеріал впродовж понад 4 тис. років слугує людині в побуті, техніці, медицині, він тісно пов'язаний з історією культури. Ми так звикли, до виробів зі скла, які нас оточують, що іноді просто не помічаємо і не знаємо його цінність, фізичні і технічні особливості, красу форм і кольорів.
У фондах Рівненського краєзнавчого музею за багаторіччя зібралася досить велика колекція виробів зі скла, починаючи із унікальних археологічних артефактів.
Для більш ширшого ознайомлення відвідувачів із колекціями обласного музею ми створили виставку «Про скло прозоро», де показано біля 300 різноманітних експонатів. На виставці представлені скляні вироби, які використовувалися в медицині, техніці, побуті. Більшість експонатів виставки – це переважно побутова скляна порцеляна першої пол. ХХ ст. За кожним предметом виставки стоїть історія скла, технологія виробництва, його музейна цінність.
Виставка розміщена на оглядовому майданчику Рівненського краєзнавчого музею та працюватиме впродовж місяця.
Автор проекту Галина Данильчук.