МАЙСТРИ СПІДВЕЮ В РІВНЕНСЬКОМУ КРАЄЗНАВЧОМУ МУЗЕЇ

1 серпня 2017

МАЙСТРИ СПІДВЕЮ В РІВНЕНСЬКОМУ КРАЄЗНАВЧОМУ МУЗЕЇ

11 червня 2017 року до Рівненського краєзнавчого музею завітали майстри спідвею, які беруть участь у третьому етапі Speedway Friendship Cup (в рамках Міжнародної Ліги Спідвею). Спортсмени є представниками клубів з Польщі, Чехії, Словаччини, Угорщини та України. Організував відвідання музею гонщиками Сергій Головня - Голова «Клубу вболівальників Рівненського спідвею».

В музеї на гостей чекали і підготували для них коротку, але змістовну програму. Спочатку вони переглянули три фільми:

- «Рівне крізь призму часу-2»

- «Спідвей» (автор Віктор Булига).

- Репортаж з перших Міжнародних змагань між збірними СРСР і Чехословаччини 18-19 липня 1959 року (Державний архів кінофотофоно документів ім. Пшеничного).

Спортсмени також побачили фотографії відомих рівненських мотогонщиків попередніх років: легендарних В. Трофимова. Г. Хлиновського, І. Хорвата та багатьох інших.

Потім гостям провели екскурсію по експозиції музею, а на завершення влаштували показ мотоцикла В. Трофимова і його нагород. Гонщики, а особливо молоді, дуже уважно оглядали ці раритети. Як відомо, мотоцикл та комплекс інших речей рівненського гонщика, зберігається в музеї з 1980-го року. Тут нагодився маленький відвідувач на своєму байку. Гості побачили в його особі майбутнє рівненського спідвею.

Відомий рівненський бандурист Назар Волощук виконав для гостей пісню і присвятив її також і важливій для всіх українців події – безвізу з Європою.

На згадку про відвідання рівненського музею гості сфотографувалися.