ВИСТАВКА "ВИШИТА МОЛИТВА ДУХУ"

3 серпня 2017

ПРЕЗЕНТАЦІЯ ВИСТАВКИ «ВИШИТА МОЛИТВА ДУХУ»

21 липня 2017 року в Рівненському обласному краєзнавчому музеї поціновувачі мистецтва вишивки мали нагоду відвідати презентацію виставки робіт Олександра Шума – «Вишита молитва духу». Це – вишиті технікою «хрестик» ікони, а також картини на сюжети світського характеру – модні свого часу в Україні у ХХ столітті. Всього експонується 30 робіт автора.

В експозиції також представлені речі з фондосховища Рівненського краєзнавчого музею.

Олександр Шум волинянин - народився 1968 року в селі Ясне Любомльського району Волинської області. Після закінчення школи навчався у Любомльському професійно-технічному училищі, отримав диплом столяра-будівельника. Працював у Луцькому ПМК-20 «Волиньбуд». З 1986 по 1988 роки – служба в рядах Радянської армії. В даний час працює у фірмі «Євродах – Центр».

Олександр Антонович вже п’ятнадцять років вишиває ікони, віддається цьому мистецтву з величезним завзяттям і досяг справжньої майстерності. В цьому переконуєшся, коли дивишся на його роботи, які відзначаються чіткою композицією, смаком у підбиранні кольорів та копіткою обробкою деталей. Автор розповів гостям про початки свого захоплення, про власну методику. Він також зазначив, що останнім часом почав вишивати і жіночі сукні на замовлення. До речі, п. Олександр був на презентації в елегантному власноруч вишитому костюмі.

Виставка діятиме до 20 серпня 2017 року.