Фотовиставка Віталія Філімонова «Земляки»

21 серпня 2017

29 червня 2017 року в Рівненському обласному краєзнавчому музеї

відкрилася фотовиставка Віталія Філімонова «Земляки».

Віталій Філімонов - фотомитець, член фотоклубу "Простір фото". Вперше взяв фотоаппарат до рук у 10 років і з тих пір з ним не розлучається. Працює в різних жанрах, але з найбільшим задоволенням - в жанрі пейзажу. Любить Україну та місто в якому живе (Рівне), музику для душі, а також подорожі, в яких відкриває для себе щось нове. 

Ім’я автора вже добре відоме в колах фотохудожників і серед любителів фотомистецтва. Він брав участь у фотопленерах; ним організовані персональні фотовиставки  в Україні:

  • в Рівному -  «У радіусі 5 миль», «Бажання творити прекрасне», «Це моя і твоя Україна»;
  • в Одесі, Києві, Вінниці, Хмельницькому -- «У радіусі 5 миль».

Він є також учасником багатьох колективних фотовиставок в Україні і Європі і  призером  деяких із них. Серед нагород – диплом НСФХУ ("Фотовернісаж на Покрову, 2013"); срібна медаль Салону ("Кубок Рівного з фотомистецтва, 2012"); золота медаль Салону ("Кубок Рівного з фотомистецтва, 2013") та ін.

На фотовиставці з назвою «Земляки» автор виставив на суд глядачів 50 фоторобіт, на яких представлені портрети його сучасників. Причому герої цих знімків не відірвані від середовища, вони з ним у гармонії – працюють, заглиблені у роздуми, передають нам свої емоції. Особливо вдалися портрети дітей – з їх безпосередністю й щирістю.

Частина фоторобіт чорно-білі, і частина кольрові. Автор показав, що вміє працювати в обох цих форматах.

В. Філімонова прийшли привітати його колеги по фотоклубу «Простір фото», дали професійну оцінку його роботам, побажали успіхів у творчості та майбутніх виставок. 

Виставка триватиме до 20 липня.

29.06.2017

С н с  Лілія Толстуха