21 листопада вшанування пам’яті учасників Революції Гідності

21 листопада 2017

21 листопада 2017 року в Рівненському обласному краєзнавчому музеї відбулося вшанування пам’яті учасників Революції Гідності – листопад 2013 – лютий 2014. Захід відбувався в експозиції виставки «Творці історії».

В акції взяли участь гімназисти Рівненської української гімназії, група військовослужбовців Національної гвардії України (в/ч 3002), працівники музею, а також заступник голови Рівненської обласної Ради Олексій Бучинський і начальник управління культури і туризму Рівненської облдержадміністрації, заслужений працівник культури України Ярослав Мельник. Спочатку всі переглянули фільми-хроніку подій на Київському Майдані, кадри яких висвітлили події кривавого протистояння на Майдані очима свідків, які ризикували своїм життям та творили історію на очах у всього світу.

Після перегляду фільмів вступне слово про боротьбу українців за незалежність своєї держави сказав директор музею Олександр Булига.  Він коротко нагадав про Українську Революцію 1917-1920 років, вояків Української Повстанської Армії і учасників Революції Гідності, які героїчно продовжили боротьбу за свободу і демократію.

Оксана Яремчук, завідувач сектора новітньої історії музею, розповіла про події на Майдані, згадала імена їх учасників, а також зазначила, що експозиція виставки користується великою популярністю у глядачів, особливо у молоді.

Олексій Бучинський у своєму слові нагадав, що Революція Гідності виконала основну вимогу – усунула злочинну владу, і тепер нам всім треба діяти так, щоб не були даремними жертви, покладені на барикадах Майдану, треба довести до завершення завдання Революції і збудувати дійсно вільну європейську державу.

В заключному слові Олександр Булига закликав молодь зберігати в своїй пам’яті імена героїв Небесної Сотні, рядових учасників, звіряти з їх подвигами свої плани та дії.

 

21.11.2017

С н с   Лілія Толстуха