Спідвей (підсумки 2017 року)

5 грудня 2017

4 грудня 2017 року в Рівненському обласному краєзнавчому музеї відбулося підведення підсумків спідвейного сезону 2017 року.

Біля спідвейної експозиції (гоночні мотоцикли, обладнання, кубки, нагороди, форма, галерея фотографій) зібралися керівники Рівненського Міського Спортивно-Технічного Клубу, тренери, гонщики, фанати спідвею, партнери Клубу, друзі та родичі. Серед почесних гостей Олексій Муляренко – голова Рівненської облдержадміністрації, Володимир Хомко – міський голова Рівного, Григорій Хлиновський - один із найвідоміших гонщиків та тренерів, майстер спорту міжнародного класу, тричі срібний та бронзовий призер Командного Кубку Світу зі спідвею, 4-разовий фіналіст Особистих Чемпіонатів Світу.

Сергій Головня – голова Клубу вболівальників рівненського спідвею, розповів про результати сезону 2017 року (було проведено шість міжнародних змагань, закуплені комплектуючі деталі, новий мотоцикл). Він також нагадав, що цього року був створений Комунальний заклад «Рівненський міський спортивно-технічний клуб», що, безумовно, стало великою підтримкою з боку влади. І головне досягнення – Кубок Міжнародної Ліги  Спідвею "SPEEDWAY FRIENDSHIP CUP», який завоював РМСТК і який зберігатиметься в музеї до 1-го квітня 2018 року.

Володимир Хомко символічно відкрив Кубок і  у своєму привітанні зазначив, що для відродження спідвею в Рівному велике значення мають об’єднані зусилля влади і громадськості, (що і відбувається зараз); цього року було виділено 2,6 млн гривень, кошти і надалі будуть виділятися, щоб піднести рівненський спідвей до того рівня, на якому він був у його найкращі часи.

Олексій Муляренко назвав Рівне спідвейною столицею України і закликав прагнути до того, щоб саме в Рівному була збірна команда України зі спідвею. «Спідвей – це історія Рівного, і спідвею в Рівному бути».

В. Хомко і О. Муляренко вручили нагороди гонщикам – найкращим в різних категоріях, в тому числі і наймолодшому – одинадцятирічному Ромі Капустіну – учаснику дитячо-юнацької секції спідвею при КЗ «РМСТК».

 

04.12.2017     С н с   Лілія Толстуха

 

ІІ.

04 грудня 2017 року відбувся вечір пам’яті Владислава Григоровича Нестеренка - (1947-1998) – відомого українського вченого, професора кафедри філософії НУВГП.

У великій залі музею зібралися колишні колеги вченого, його родина, шанувальники. Окремо на столі розміщені деякі особисті речі В. Нестеренка, які його родина передала музею. Гостей привітав директор музею Олександр Булига. Він нагадав, що музей зберігає історію, а також пам‘ять про визначних особистостей.

Ведучий вечора Богдан Яськів, вчений секретар музею, кандидат філософських наук і колишній учень В. Нестеренка, сказав Слово про свого вчителя. Він зазначив, що підручник В. Нестеренка «Вступ до філософії: онтологія людини» і зараз актуальний. Наукова спадщина В. Нестеренка понад 120 праць. Говорили про свого колегу викладачі кафедри філософії НУВГП: Микола Зайцев, доктор філософських наук; Ольга Наконечна, зав. кафедри філософії НУВГП, доктор філософських наук; Алла Залужна, доктор філософських наук, професор; Світлана Гаєвська, кандидат філософських наук та інші. За їх словами:

 

«Хоч і незрячий, він бачив світ і бачив його краще, ніж ми, зрячі»

«Він був взірцем проведення наукових конференцій»

«Його блискуче визначення терміну народ: «Народ – це смислова єдність людей,

 які розбудовують спільний світ».

«У Нестеренка думка жива, коли вона з ним»

 

05.12.2017

С н с   Лілія Толстуха