ВІДКРИТТЯ ВИСТАВКИ "ОДЕСА-СТАМБУЛ: ДВА ПОГЛЯДИ"

25 січня 2018

ВИСТАВКА «ОДЕСА-СТАМБУЛ: ДВА ПОГЛЯДИ»

ВІДКРИЛАСЯ В РІВНЕНСЬКОМУ КРАЄЗНАВЧОМУ МУЗЕЇ

24 січня 2018 року в Рівненському обласному краєзнавчому музеї відкрилася цікава виставка світлин, знятих двома одеситами  в двох містах: Стамбулі та Одесі. Ці міста стоять на протилежних берегах Чорного моря і мають різні історії, культури та погляди їх мешканців на оточуючий світ.

        Саме це і показують у своїх фотороботах автори – відомі в Україні фотомайстри, учасники різноманітних виставок та фотосалонів, в тому числі і в Рівному, Олександр Синельников і Олег Недвига.

        Олег Недвига показує глядачам (на 24 фото) багатомільйонне турецьке місто: вулиці Стамбула, а на них люди, в різних проявах життя ісламського світу. Автору вдалося вхопити окремі моменти життя простих людей у звичайній обстановці.

        Олександр Синельников представив на експонування 20 фотографій, відзнятих на вулицях і задвірках неймовірно цікавого і оригінального міста, цікавого насамперед своїми мешканцями. На світлинах ми бачимо неповторні, колоритні  персонажі одеситів: тут і діти, і молодь, і старші. Одні трошки сумні,  інші демонструють свій непохитний оптимізм, а є ще хитруваті або й кокетливі – словом, в кожному персонажі можна побачити щось особливе, притаманне лише одеситам.

        На відкриття прийшли зацікавлені в мистецтві фотографії, і, звичайно, найбільше фотографів –  вже маститих, і початківців. Автори  презентували свої фотороботи, розповіли, на що звертають увагу під час зйомок, як обирають об’єкти. Під час спілкування з колегами поділилися професійними прийомами, зокрема і хитрощами, щоб уникнути неприємних ситуацій з боку об’єктів зйомки (наприклад, фотографувати на вулиці людей непомітно – «від пуза»). Гості розглядали фотографії, запитували, обмінювалися враженнями. Організатор виставки Олександр Харват – відомий рівненський фотограф, нагадав, що продовження виставки знаходиться в торгово-розважальному центрі «Плаза».

 

        Виставка діятиме до 16 лютого 2018 року.

24.01.2018

С н с   Лілія Толстуха