ВІДКРИТТЯ ВИСТАВКИ "ВЕЛИКОДНІ БАРВИ"

30 березня 2018

ВІДКРИТТЯ ВИСТАВКИ «ВЕЛИКОДНІ БАРВИ»

Вже традиційно, на передодні Великодня, 29 березня, у Музеї бурштину (відділі Рівненського краєзнавчого музею) відкрилася  виставка “Великодні барви” , присвячена Світлому Христовому Воскресінню. Організатором виставки є Музей Бурштину. В рамках відкриття  виставки відбувся майстер-клас “Бурштинова писанка” за участю дітей та молоді з обмеженими можливостями, що об’єднані “Спілкою інвалідів з дитинства “Передзвін”. Провела його рівненська майстриня та дитяча письменниця Олена Медведєва. У казковому жанрі письменниця  оповіла легенду про найголовніший оберіг ВЕЛИКОДНЯ – ПИСАНКУ,  і вже згодом вихованці “Передзвону” приступили до виготовлення писанки за технікою “декупаж” , оздобленою сонячним каменем – бурштином.

    Мета заходу: ознайомити гостей з Великодніми традиціями та звичаями нашого краю, а також подарувати святковий настрій дітям з обмеженими можливостями.

 Експонатами виставки  є писанки, крашанки, Великодні вироби з бурштину, лози та соломки, ляльки-мотанки, вишивані рушники.

   На захід завітала завідувачка відділу виставок РОКМ - Галина Федорівна Данильчук, яка наголосила у своєму виступі про важливість і необхідність допомагати дітям  з інвалідністю. Додавши, що цей захід для них, дає  можливість їм  відчути, що про них піклуються.

     Працівники Музею бурштину для кожної дитини підготували Великодній солодкий подарунок.

   Завершилось відкриття виставки під музичний супровід  з поезією “Від серця і до серця”, яку зачитала старший науковий співробітник Музею Бурштину – Світлана Гривюк.

    Серед присутніх були  наукові співробітники РОКМ, працівники Малої Академії наук в Рівненській області, працівники Рівненського Будинку вчених, представники громадської організації “ Спілка інвалідів з дитинства “Передзвін”.

Виставка триватиме до 20 квітня 2018 року.

 

  Старший науковий співробітник – Світлана Гривюк.

        

PRESENTATION OF THE EXHIBITION "PASCHAL ORNAMENTS"