ПРЕЗЕНТАЦІЯ КНИГИ ГАННИ БЛИЗНЮК ОСНИЦЬК: СЕЛО МОГО ЖИТТЯ"

27 квітня 2018

27 квітня 2018 в музеї відбулася презентація книги Ганни Близнюк "Осницьк: село мого життя".

Зібрання відкрила голова Рівненської обласної організації Національної спілки письменників України Ірина Баковецька, яка нагадала, що при обласній спілці письменників працює літературне об’єднання «Наше коло», і сьогодні в колі письменників Рівного, відбувається зустріч з поетами, письменниками села Осницьк Рокитнівського району. Пані Ірина представила Віру Терещук – голову літературно-мистецького об’єднання села Осницьк «Рокита». Пані Віра розповіла про діяльність об’єднання, про його членів – художників, композиторів, поетів, частина їх приїхала на зустріч. Вони розповідали про себе, читали свої твори. Можна сказати, що в музеї відбулося своєрідне виїзне засідання членів «Рокити», на якому Ганна Близнюк і презентувала свою книгу «Осницьк: село мого життя».

У нарисі висвітлено основні аспекти історичного, соціально-гуманітарного, освітнього та культурного розвитку села Осницьк Рокитнівського району. Розкрито його природно-географічне розташування, походження назви, особливості мікротопоніміки.

       Автор книги все своє життя мешкає в рідному селі, знає односельців, їх  радощі та тривоги. Пані Ганна звертається до історичного минулого своєї малої Батьківщини, щоб відновити його по краплині із розповідей односельців старшого віку та архівних даних. Вона шукає відповіді на питання: звідки і коли взялося село? чому так називається? чому річка Льва? які люди тут жили? чим займалися?

Книга доповнена великим об'ємом ілюстративного матеріалу, а також поезіями самої авторки та інших мешканців села.

Книга буде цікавою науковцям, краєзнавцям, дослідникам, викладачам, студентам, учням і широкому загалу.

27.04.2018    С н с    Лілія Толстуха