ЕКО ФЕСТИВАЛЬ ЗЕЛО В МУЗЕЇ

11 вересня 2018

8-9 вересня на подвір’ї Рівненського обласного краєзнавчого музею та в його залах пройшов четвертий щорічний волонтерський екофестиваль «ЗЕЛО». Учасники фесту – громадські ініціативи, спікери, майстри та соціально-відповідальні підприємці, поділилися своїм баченням життя у стилі “Еко”.

В актовій залі музею відбулися майстер-класи в ігровій формі від кафедри екології НУВГП. Ведучими були Тетяна Колесник, Ольга Бєдункова, Зіна Буднік, Алла Прищепа. Увазі гостей була представлена ярмарка екопродукції та хенд-мейду від громадських організацій Рівного.  Тут можна було придбати хліб із борошна цільнозернового, екзотичні чаї, ляльки-мотанки, саморобні прикраси, мило.

Презентувався проект громадського бюджету «Створення навчально-тренувального центру симуляційної медицини у Рівному». Пройшов майстер-клас із домедичної допомоги.

У відділі природи відбулася зустріч з нутріціологом Сергієм Яконюком, цікавими та змістовними були розмови про здоров’я та заняття спортом.

В етнографічному відділі музею пройшов майстер-клас із Оленою Андросовою «Як обрати щастя».

 Гостей фестивалю порадували виступи молодих вихованців Рівненської музичної школи №1 імені М.В.Лисенка (керівник колективу Л.Федорова). В музейному парку працював лекторій «Пізнай світ» із різноманітної екологічної тематики.


     Як завжди, усі майстер-класи, лекції та зустрічі, організовані волонтерами ЗЕЛО, були безкоштовними.

      Кожен бажаючий, від дітей до дорослих, мав нагоду забрати з фестивалю собі на згадку еко-сувенір, зроблений власними руками.

 

10 вересня 2018   

зав. відділом   - Тетяна Каук