ПРЕЗЕНТАЦІЯ ВИСТАВКИ "ДО 100-РІЧЧЯ НАН УКРАЇНИ

16 листопада 2018

16 листопада 2018 року в Рівненському обласному краєзнавчому музеї відбулася презентація виставки «До 100 річчя створення Національної академії наук України. Видатні земляки».

  Виставка створена науковцями відділу природи музею, на ній експонуються матеріали про видатних науковців у сфері біології та природознавства, які народилися на Рівненщині або займалися дослідженнями на теренах області. Це президенти НАН України Липський В.І., Вернадський В.І., академік Тутковський П.А., член-кореспондент НАН України Дідух Я.П. та доктори біологічних наук АндрієнкоТ.Л. і Мельник В.І.

На виставці представлені експонати пов’язані з цими науковцями: фотографії, особисті  речі, книги, матеріали, зібрані під час експедицій, та інше. Використані матеріали з фондової  збірки  музею.

Про етапи створення Національної академії наук України говорив провідний спеціаліст відділу природи Богдан Яськів; цікавою була розповідь директора Самострільської школи (Корецький р-н) Наталії Федорович про наукову діяльність учнів, зокрема дослідження біографії В.І. Липського, який родом із цього села.

Про сучасний екологічний стан в Рівненській області говорили також

Ірина Худоба  - провідний спеціаліст Департаменту екології та природних ресурсів Рівненської облдержадміністрації, Рівне і

Віталій Володимирець – кандидат біологічних наук, доцент НУВГП,  Рівне.

 

16.11.2018

Дмитро Наумов

Ольга Сауш