БЛАГОДІЙНИЙ РІЗДВЯНЕ ДІЙСТВО "БУРШТИНОВИЙ ВЕРТЕП"

27 грудня 2018

 

Благодійне різдвяне дійство «Бурштиновий вертеп» зібрало у затишній залі Музею Бурштину, що на вул. С. Петлюри, дітей і батьків із багатодітних сімей, в яких виховуються прийомні діти. Дев’ятнадцять дітей різного віку із чотирьох сімей стали учасниками презентації унікальної дерев’яної композиції «Політ янголів», яку створив талановитий різьбяр Леонід Тимощук.

Дерев’яні янголи, заквітчані бурштиновим камінням, покрили крилами осяяний вогнями Різдвяний Вертеп. Цю композицію майстер вирізував із старої покинутої деревини верби, яку випадково побачив  у своєму  с. Городище, що під Рівним. Він дав друге прекрасне життя вербі, дав вмираючому  дереву янгольські крила.  Зазвичай пан Леонід вирізує з різних порід дерева маленькі скульптурки, які за роки вже роз’їхалися не лише по Україні, а й чимало  їх оселилося навіть за океаном.  Вирізувати янголів попросили в нього  музейники і вже друга велика  дерев’яна скульптура з вкрапленням бурштину стала надбанням Музею Бурштину.

У ці різдвяні святкові дні усі, особливо найменші дітки, чекають дива, усім хочеться хоч на мить потрапити в казку, де панують добро і любов. Такий казковий затишок і створюють працівники Музею Бурштину на своїх традиційних благодійних заходах, які влаштовують у великодні та різдвяні свята.

Нині ж кожна дитина одержала пакетик з солодощами, а ще камінчик бурштину, як символ  маленького сонечка, що має їх завжди зігрівати.     Усі разом згадали про українські традиції Свят-вечора, пригостились солодкою смачною кутею та узваром, разом заспівали колядку.

Працівники музею підготували і провели для дітей майстер-клас з виготовлення янгола-оберега в техніці декупажу, які кожен забрав з собою.

Діти з цікавістю послухали  майстра-різьбяра Леоніда Тимощука про те, як він із шматка дерева створює унікальні скульптурки, які породи дерева використовує у своїй творчості. 

До проведення благодійної зустрічі долучилася і підприємець Іванна Губанова.

Галина Данильчук

завідувачка відділом виставок