МАЙСТЕР-КЛАС ВІКТОРІЇ СТЕПАНЮК

19 квітня 2019

Напередодні Великодня-2019 в Рівненському обласному краєзнавчому музеї відбувся майстер-клас Вікторії Степанюк - викладача Рівненської дитячої художньої школи, найвідомішої писанкарки Рівного. Пані Вікторія вже 15 років розписує писанки. Як вона розповідає, першим її наставником став Микола Огородник, відомий на Рівненщині майстер соломоплетіння. Саме він наштовхнув її на думку розпису пасхального яйця. І ось вона вже відомий майстер, має свої традиції, свої авторські секрети. 

Перед початком Алла Українець, завідувачка відділу етнографії, заслужений працівник культури України, розповіла про мистецтво писанки на Рівненщині, про відомих писанкарів, про найдавніші орнаменти і кольори. Пані Алла настільки глибоко знає музейну колекцію писанок  Рівненщини, що може розповісти про кожну писанку її "легенду". Вона також представила колекцію пані Вікторії, в якій писанки розписані за давніми традиціями мешканців нашого краю, і в тому числі холмщаків.

Далі учні майстер-класу вчилися у п. Вікторії розпису, і хоча це був їх перший досвід, проте під керівництвом такої майстрині вони отримали перші навички і створили  свої власні писанки.

Ми висловлюємо подяку пані Вікторії за її ентузіазм у збереженні наших традицій писанкарства і безкорисливе бажання допомогти освоїти цей вид народного мистецтва і тим самим не дати йому загинути.

Ми також щиро вітаємо п. Вікторію з днем народження, який вона відзначає сьогодні, і бажаємо подальших творчих успіхів!

19.04.2019

С н с   Лілія Толстуха