НА БАЗІ РІВНЕНСЬКОГО КРАЄЗНАВЧОГО МУЗЕЮ ВІДБУВСЯ СЕМІНАР ПО ФОНДОВІЙ РОБОТІ ДЛЯ ПРАЦІВНИКІВ МУЗЕЇВ РІВНЕНЩИНИ

3 червня 2019

30 травня 2019 року на базі Рівненського обласного краєзнавчого музею відбувся семінар для працівників музеїв Рівненської області, в музейних закладах яких зберігається державна частина Музейного фонду України. Присутніми на семінарі були директори, зберігачі фондів та наукові співробітники, які відповідають за фондову роботу.
Про проблеми музейних закладів та перспективи їх у об’єднаних територіальних громадах розповіла заступник начальника управління культури Світлана Борисівна Хом’як.
Головний зберігач фондів Алла Бачинська повідомила про правові основи збереження і використання державної частини Музейного фонду України та про зведення предметів науково-допоміжного фонду. 
Про проблеми збереження предметів у фондових колекціях та шляхи їх вирішення повідомив завідувач відділом давньої історії та археології, реставратор Олексій Войтюк.
З перспективами обліку музейних предметів в електронній формі ознайомив провідний інженер-програміст Дмитро Маслов.
Віктор Луц та Галина Данильчук – старші наукові співробітники музею поділилися з присутніми досвідом каталогізації музейних фондів та популяризації колекцій.

Алла Бачинська

головний зберігач фондів