В РІВНЕНСЬКОМУ КРАЄЗНАВЧОМУ МУЗЕЇ ВІДКРИЛАСЯ ВИСТАВКА КАРТИН МІСЦЕВИХ ХУДОЖНИКІВ

11 липня 2019

11 липня в Рівненському краєзнавчому музеї відбулась презентація виставки «Ми всі такі різні», яка присвячена творчості рівненських художників: Віри Герасимчук, Людмили Яремчук, Зої Ємельяненко, Сергія Гречанюка.

На виставці представлено понад 50 творчих робіт митців. Картини написані в різних стилях та техніках (олійний живопис, графіка, акварелі). Самі ж художники  є активними учасниками багатьох міських, обласних та республіканських виставок та пленерів, а також фольклорно-етнографічного свята « Музейні гостини».

Алла Українець, яка є ініціатором створення виставки, поділилася спогадами про подругу Віру Герасимчук. Для творчості художниці були притаманні зображення натюрмортів, пейзажів, портретів та квітів, які особливо любила малювати майстриня. Також  багато теплих слів було сказано про Зою Ємельяненко, Людмилу Яремчук та Сергія Гречанюка, роботи яких  знаходяться в музейних та приватних збірках в Україні та за її межами. Кожен із них - яскрава, творча індивідуальність, але всіх об’єднує любов до мистецтва та багатолітня співпраця і дружба.

Своїми враженнями від виставки поділилися відомі мисткині Тетяна Лукашевич, Людмила Дахова та Олена Медвєдєва.