РІВНЕ ІСТОРИЧНЕ - 2019. ЗНАХІДКИ ТА ВІДКРИТТЯ, НАДІЇ ТА СПОДІВАННЯ.

4 грудня 2019

3 грудня у Рівненському краєзнавчому музеї відбувся круглий стіл на тему: «Рівне 2019. Знахідки та відкриття, надії та сподівання».

Організатори круглого столу запросили до публічного обговорення найбільш болючих питань збереження пам’яток минувшини істориків, краєзнавців, архівістів, журналістів і усіх небайдужих рівнян.

Так, серед виступаючих були: Олександр Булига, директорРОКМ із темою: «Історичне обличчя Рівного. Збереження та фіксація», Оксана Сікліцька, завідувачка сектору збереження культурної спадщини РОКМ–« Про зміну порядку обліку об’єктів культурної спадщини 2019р.» ,Олексій Войтюк, завідувач  відділу  давньої історії та археології РОКМ, який розповів про археологічні  дослідження в Рівному 2019 року,Галина Данильчук, старша наукова співробітниця сектору обліку музейних цінностей розповіла про кладовище Грабник, яке знаходиться в Рівному та про його цікаві поховання. «Наукові та популярні видання про Рівне 2019 року» - саме з такою темою виступив Олександр Харват, фотохудожник, видавець.  Про нововиявлену пам’ятку архітектури місцевого значення – житловий будинок по вулиці 16 липня, 59 повідала Ольга Михайлишин, завідувачка кафедри архітектури та середовищного дизайну НУВГП.

На захід завітав начальник міського управління культури і туризму Тарас Максименко, який розповів про проблеми збереження  пам’яток культури м. Рівне та закликав присутніх об’єднуватися задля їх порятунку.

Переважно  всі виступи супроводжувалися показом слайдів, де можна було побачити цікаві пам’ятки культурної спадщини та знайдений археологічний матеріал.

Під час круглого столу відбулося плідне обговорення найбільш гострих проблем збереження історичної пам’яті, напрацювання планів та подальших спільних дій  на цій ниві.

 

Надія Шаюн

ст. науковий співробітник відділу маркетингу, розвитку та інвестування