ВИСТАВКА НА ЗИМОВУ ТЕМАТИКУ ВІДКРИЛАСЯ У РІВНЕНСЬКОМУ КРАЄЗНАВЧОМУ МУЗЕЇ

11 грудня 2019

10 грудня 2019 р. у малій виставковій залі Рівненського обласного краєзнавчого музею відбулося відкриття виставки «Зима, ніби справжня любов…».

На виставці представлені картини рівненських художників (О. Гурістюка, В. Гвоздинського, В. Пашковського, Є. Чорного, М. Годуна та ін.), роботи народних майстрів, святкові атрибути та символи, новорічні іграшки, листівки.

Тетяна Міненко – завідувачка сектору мистецтв, розповіла присутнім про саму виставку, про новорічно-різдвяні свята, що наближаються та про картини, які експонуються.

Цікавою розповіддю про вітальні, новорічно-різдвяні листівки різних періодів поділилася ст. науковий співробітник відділу давньої історії Ольга Морозова.

До слова була запрошена пані Надія Косміаді, яка пригадала своє дитинство, свої новорічні свята та суворі зими, які були у ті часи.

На захід завітав голова Рівненського обласного осередку Національної спілки художників України – Петро Подолець, який привітав музейників з виставкою, з прийдешніми зимовими святами та відмітив чудову роботу Золтана Шолтеса «Зимовий ранок в Колочаві».

Даною виставкою музей відкриває цикл новорічно-різдвяних заходів та запрошує всіх поринути в атмосферу дитинства та казки.

 Надія Шаюн 

ст. науковий співробітник відділу маркетингу, розвитку та інвестування музею