ДО ДНЯ СОБОРНОСТІ У РІВНЕНСЬКОМУ КРАЄЗНАВЧОМУ МУЗЕЇ ВІДКРИЛИ ВИСТАВКУ "УКРАЇНСЬКЕ ВІЙСЬКО: 1917 -1921 "

23 січня 2020

22 січня 2020 р. до Дня Соборності України у Рівненському обласному краєзнавчому музеї  відкрили виставку «Українське військо: 1917-1921»,  створену науковцями Українського інституту національної пам’яті.

Виставка «Українське військо: 1917–1921», розповідає про початки Українського війська та його організацію, легендарних командирів, роди військ, однострої та відзнаки, зброю, найвизначніші військові формації та бойові операції 1917-1921 років, вшанування пам’яті і відновлення мілітарних традицій нині.

Захід розпочався із виконання гімну України та вшанування пам’яті загиблих героїв, які боролися за Батьківщину.

Заступник голови Рівненської ОДА Гемберг Сергій завітав на відкриття виставки і вручив Почесні грамоти голови ОДА громадським діячам з Рівненщини.

Представив виставку Ігор Марчук – завідувач відділу нової та новітньої історії.

Захід продовжили в актовій залі музею, де згадували події 1990 року, а саме створення «живого ланцюга» як символу єдності східних і західних земель України та слухали патріотичні пісні у виконанні відомого у Рівному бандуриста Назара Волощука.

На відкриття виставки завітали чиновники, учні НВК «Колегіум», викладачі місцевих вузів, громадські діячі, музейники, краєзнавці та дослідники.

 

 

Надія Шаюн 

ст. науковий співробітник відділу маркетингу та інвестування