ВІДКРИТТЯ ВИСТАВКИ "ЗОРЯНИЙ ШЛЯХ ВАЛЕРІЯ ВОЙТОВИЧА"

23 січня 2020

21.01. 2020 р. у Рівненському обласному краєзнавчому музеї відбулося відкриття виставки «Зоряний шлях Валерія Войтовича».

В. М. Войтович - письменник, художник, дослідник української міфології. Автор понад двох десятків літературно-художніх творів, монографій, словників та інших видань з історії та культури України, її міфології, великої кількості живописних та графічних творів. Член Національної спілки журналістів України, Національної спілки краєзнавців України та Національної спілки художників України.

Виставку Валерій Войтович присвячує нашому земляку Томашу-Оскару Сосновському –  видатному скульптору, життя та творчість якого він дослідив.

На виставці представлені  29 художніх робіт міфологічної тематики та 20 книг       В. Войтовича з історії міфології, історії населених пунктів Рівненщини.

На захід завітали голови та члени Спілки письменників і художників, краєзнавці, дослідники, просвітяни та музейники. Відкриття виставки пройшло з активним обговоренням творчості Валерія Войтовича . Присутні з цікавістю прослухали вірші «Суренж», «Не однаково», які декламували Ірина Баковецька та Олексій Заворотній.