У ЛІТЕРАТУРНОМУ МУЗЕЇ УЛАСА САМЧУКА ПРЕЗЕНТУВАЛИ "НЕВІДОМИЙ АРХІВ УЛАСА САМЧУКА"

13 лютого 2020

В Літературному музеї Уласа Самчука, з нагоди 115-ї річниці від дня народження письменника, розпочалися «Самчукові зустрічі». Перша з яких пройшла сьогодні -  13 лютого.

В музеї було презентовано цикл «Невідомий архів Уласа Самчука» від письменника, заслуженого журналіста України, доцента факультету журналістики Міжнародного економіко-гуманітарного університету імені академіка Степана Дем’янчука – Віктора Мазаного.

Розпочав захід  директор Рівненського обласного краєзнавчого музею – Олександр Булига. Він привітав усіх присутніх та запросив на наступні заходи, присвячені святкуванню ювілею письменника.

 Віктор Мазаний презентував для гостей листування у 1952-1968 рр. Уласа Самчука з Любов’ю Генуш – видатною художницею, уродженкою Одеси, емігранткою, яка була молодшою за Уласа Олексійовича на 19 років. Саме завдяки таємному коханню Самчука до цієї жінки світ побачив роман «На твердій землі».

Продовжила захід Олена Медведєва. Вона подарувала для Літературного музею Уласа Самчука вишиту книгу-мініатюру письменника – «Волинь» і зачитала уривок із неї.

На завершення Ірина Баковецька – голова Рівненської обласної організації Національної Спілки письменників України привітала Віктора Мазаного та Олену Медведєву з презентацією. 

Оксана Семчишина 

завідувачка сектору "Літературний музей Уласа Самчука"