"БАРВИ РІДНОГО КРАЮ" МОЖНА ПОБАЧИТИ У РІВНЕНСЬКОМУ МУЗЕЇ

26 лютого 2020

 

25 лютого 2020 р. у виставковій залі Рівненського обласного краєзнавчого музею  відбулося відкриття персональної художньої виставки  рівненського художника, члена Національної спілки художників  Віктора Гвоздинського-

« Барви рідного краю».

  Народився мистець 25 лютого 1951 року в м. Володимир-Волинський, Волинської області. Художню освіту здобував в Харківському Державному художньому училищі (1966  -1970рр) та в Харківському художньо-промисловому інституті (1970 -1975 р.р.)

На  персональній виставці представлені творчі роботи за останні вісім років творчої діяльності художника. Твори були написані під час багатьох творчих всеукраїнських та міжнародних пленерів. Мистець за цей період побував в багатьох куточках України та за її межами.

З 1973 року художник постійно приймає участь в обласних , всеукраїнських та зарубіжних виставках. В творчому доробку Віктора Гвоздинського більше 30 персональних виставок в Україні та Чехії, вісім міжнародних виставок в Азербайджані, Польщі , Білорусі та в Україні.

 У своїй творчості художник віддає перевагу безпосередньому спілкуванню з природою, архітектурною спадщиною, сучасним міським пейзажам. Його вроджена властивість мислити категоріями пленерності знаходить відповідну фактуру живопису.

У творчості Віктора Гвоздинського домінує пейзажний жанр. Його роботи по особливому теплі та сонячні. Поряд з олією, улюбленою технікою художника залишається акварель, що, за висловом панаГвоздинського, не припускає помилок, потребує дисципліни, самовідданості та швидкої роботи.

Чимало робіт митця подаровано Рівненському обласному краєзнавчому музею.

На відкриття виставки, яка відбулася саме у день народження митця, завітали представники влади – це Світлана Хом’як (заступниця начальника управління культури і туризму Рівненської облдержадміністрації),Юрій Калітинський – (начальник відділу охорони історико-культурної спадщини РОДА), колеги, друзі, музейники та рідні художника.

Захід пройшов під ліричні мелодії гітари у виконанні талановитих Анни Діхтяр таСтасаСокола, який доречі є онуком пана Гвоздинського.

 

Надія Шаюн – ст. науковий співробітник відділу маркетингу, розвитку та інвестування.