ВІДКРИТТЯ ВИСТАВКИ "ВІД ЗЕМЛЯНКИ ДО ВИСОТКИ"

12 серпня 2020

«Від землянки до висотки» - саме так називається виставка, відкриття якої 12 серпня 2020 року відбулося у Рівненському обласному краєзнавчому музеї.

Ідея створення виставки належить заслуженому будівельнику України, голові правління  Прат «Рівнебуд» - Олександру Люльчику.

До слова були запрошені: начальник відділу охорони історико-культурної спадщини – Юрій Калітинський, Олексій Войтюк –завідуючий відділом давньої історії та археології РОКМ, Ігор Марчук – завідуючий відділом нової та новітньої історії РОКМ, Тетяна Міненко – завідувачка сектору мистецтв РОКМ. Поділився своїми спогадами ветеран будівельної галузі – Анатолій Павлович Бєлих.

Сама ж виставка складається із трьох частин: перша -  це археологічна, яка розповідає про дослідження міста за 2016-2020 рр., графічні реконструкції зафіксованих об’єктів, а також презентовано зразки будівельних матеріалів різних періодів, починаючи з ХІІ ст.

У другій частині  представлено документи та фотоматеріали, що розповідають про будівництво тих чи інших об’єктів на території міста та області. Окрім цього, розміщено інформацію про відомих будівельників та архітекторів, які здійснювали забудову міста у другій пол. ХХ ст.

Третя частина - художня, яка проілюстрована картинами відомих рівненських художників: В. Гвоздинського, О. Бобришева, О. Гурістюка, С. Вєрославова, І. Кузнєцова,  В. Ємельянова, Р. Звягінцева, Л. Грачової, В. Вознюка. На картинах можна побачити об’єкти цивільного та промислового будівництва Рівненщини і не тільки.

Виставка експонуватиметься впродовж місяця.

 

Надія Шаюн – ст. науковий співробітник відділу маркетингу,розвитку та інвестування.