ПРЕЗЕНТАЦІЯ ПРОЄКТУ "ВУЛИЧНА ВИСТАВКА: ЕВОЛЮЦІЮ ПОСУДУ"

10 листопада 2020

10 листопада на оглядовому майданчику Рівненського обласного краєзнавчого музею відбулась презентація виставки «Еволюція посуду», яка стала першою в проєкті «Вулична виставка».

На виставці представлено майже все розмаїття форм, декорування, розпису ліпного та гончарного посуду. Основну групу форм становлять горщики, які виготовляються і до нині. Крім того, можна побачити давньоруські зерновики, миски, кубки, приставки тощо. Усі експонати, представлені на виставці, були віднайдені під час археологічних досліджень на території Рівненщини протягом останніх 20-ти років. За цей час археологічні розкопки та розвідки проводилися в Рівному, Дорогобужі, Пересопниці, Муравиці (Млинів), Острозі та багатьох інших селах та містечках. Вони дали багатий матеріал для вивчення побутування кераміки в Рівненській області.

Тетяна Самсонюк, заступниця директора з обліку  та збереження музейних цінностей, вона ж ініціатор проєкту «Вулична виставка», подякувала спонсорам – групі компаній «Автоград», зокрема директору Віктору Пасічнику, за наданий павільйон у якому, власне,  і розмістилась виставка. Також пані Тетяна зауважила, що виставка «Еволюція посуду» відкрилась на оновленому майданчику, який допомогла впорядкувати ГО «Рівне разом».

Голова ГО «Рівне разом» Віктор Шакирзян сказав, що для нього велика честь співпрацювати з музеєм і запевнив, що буде й надалі сприяти впровадженню проєктів, які б перетворили музей у справжню «родзинку» нашого міста.

Про саму виставку детально розповів її організатор – завідувач відділу давньої історії та археології Олексій Войтюк. Зокрема, він зазначив, що на виставці представлено 90 посудин, які погруповані на гончарні та ліпні періоди. Серед цікавинок виставки– відтворена давньоруська піч, де випалювався посуд. Олексій Войтюк подякував робочій групі, яка за короткий термін змогла втілити виставку у життя.

Переглянути виставку можна буде з понеділка по п'ятницю з 10.00 до 19.00 год.

 

Надія Шаюн

ст. науковий співробітник відділу маркетингу,розвитку та інвестування