ВІДКРИТТЯ ВИСТАВКИ "СЕРГІЙ ВЕРОСЛАВОВ. ТВОРЧИЙ ШЛЯХ"

24 лютого 2021

23 лютого у Рівненському обласному краєзнавчому музеї відкрилася виставка  «Сергій Верославов. Творчий шлях», яка присвячена 90- річчю з дня народження художника.

Нелегким було життя Сергія Верославова, який народився у 1931 році у родині священика з Корця. Йому  доводилося відстоювати свій талант і свою гідність перед самодурством атеїстичної радянської влади. Все своє життя Сергій Давидович прожив у Рівному, де працював  художником-декоратором Рівненського обласного академічного музично-драматичного театру, а також оформлював вистави Рівненського театру ляльок.

На виставці представлено понад 50 робіт художника, а також фотографії та особисті речі, які були передані до Рівненського обласного краєзнавчого музею родиною Сергія Верославова.

Яскравими спогадами та цікавими випадками із життя Сергія Верославова поділилися Святослав Мельничук – народний артист України,краєзнавець, просвітянин  - Микола Федоришин, друг сім'ї ПетроВойцеховський, просвітянка Євгенія Гладунова, Василь Наумець – член Національної спілки художників України. Діти художника, син Віталій та донька Оксана,подарували для музею копію роботи Леонардо да Вінчі «Таємна вечеря», яку написав їхній батько.

Підготували виставку працівники сектору мистецтв – Тетяна Міненко та Оксана Лозяк.