У РІВНЕНСЬКОМУ КРАЄЗНАВЧОМУ МУЗЕЇ ,ДО 135-РІЧЧЯ ВІД ДНЯ НАРОДЖЕННЯ ГЕРГІЯ КОСМІАДІ, ВІДКРИЛАСЯ ВИСТАВКА МАЛОВІДОМИХ РОБІТ ХУДОЖНИКА КАРТИН

25 березня 2021

24 березня у Рівненському обласному краєзнавчому музеї відкрилася виставка робіт Георгія Косміаді «Квіти, жінки і янголи», яка присвячена 135-річчю з дня народження художника.

Георгій Петрович Косміаді– видатний художник, прекрасний педагог, талановитий режисер, актор, театральний декоратор, якийжив і працював в місті  Рівному у 20-30 – х рр.XX ст. Він викладав малювання в 5-ти гімназіях Рівного,  організовував культурні та молодіжні об’єднання, балетні та театральні вистави,  мистецькі  вечори.  Виставки художніх виробів, виготовлених учнями Г.П.Косміаді, проходили в Луцьку, Рівному, Варшаві, Кракові і викликали здивування і захоплення глядачів.

На виставці представлені меморіальні речі та 48 маловідомих для рівнян картин з колекції АРТ-ательє «ГеоргіяКосміаді». Виконані  роботи переважно в техніці монотипії, мистецтвом створення якої майстерно володів Георгій Косміаді.

На захід завітали відомі рівненські художники та фотохудожники – Петро Подолець, Тетяна Лукашевич,  Віктор Гвоздинський та Олександр Харват, які висловили своє захоплення роботами Георгія Косміаді та подякували музею за цікаву подачу виставки.

Наталія Ростиславівна Тарасевич – директорка Олександрійської спеціалізованої мистецької школи, яка багато років співпрацює з родиною Косміаді, розповіла, що роботи Георгія Косміаді дуже позитивно впливають на душу людини. Коли ти кожного разу підходиш до картини то відчуваєш певну емоцію, яка саме зараз в тобі.

На завершення заходу присутні переглянули відеоролик «Повернення Косміаді. До 135-річчя від дня народження художника, архітектора, педагога.», який створила  науковиця Рівненського обласного краєзнавчого музею – Валентина Романюк.