ВІДКРИТТЯ ВИСТАВКИ КАРТИН МИХАЙЛА КУЗІВА "ДЖЕРЕЛА"

15 липня 2021

15 липня у Рівненському обласному краєзнавчому музеї відкрилася виставка картин тернопільського художника Михайла Кузіва - «Джерела».
Михайло Кузів – український живописець, графік, дизайнер, архітектор. Заслужений діяч мистецтв України, член Національної спілки художників України. Лауреат багатьох Всеукраїнських та обласних мистецьких премій, учасник Міжнародних, Всеукраїнських та обласних художніх виставок та пленерів.
На виставці представлено 50 робіт автора, які вражають своїм змістом та яскравою кольоровою гамою. Роботи Михайла Кузіва це абстрактне, філософське осмислення та сучасне трактування сюжетів із національно-історичної спадщини, взаємодії людини та космічного простору.У творчому доробку автора – жанрові полотна, пейзажі, графічні роботи, книжкові ілюстрації.
За словами автора у своїх роботах він часто використовує форму горба. Кожного разу, коли малює, то згадує дитинство, адже коли він виходив з батьківської хати на подвір’я, перше, що бачив – горб. Горбата місцевість взагалі дуже характерна для Бережанщини. Також Михайло Кузів втілює у своїй творчості й символ дзвону, який скликає людей і до радісних, і до нерадісних подій. Крім того пан Михайло представив диптих на тему 370-ї річниці Берестецької битви і розповів про своє дитинство та свій шлях становлення як художника.
До слова були запрошені: Світлана Хомяк – заступниця начальника управління культури і туризму ОДА,рівненські художники - Віктор Гвоздинський та Василь Наумець, куратор виставки - Гінтарас Біла,які подякували художнику за те, що він прославляє історичну Волинь та висловили сподівання на подальшу співпрацю.
Оформили виставку працівники сектору мистецтв – Тетяна Міненко та Оксана Лозяк.
Надія Шаюн - ст. наукова співробітниця відділу маркетингу, розвитку та комунікацій.