ОСВІТНІЙ ПРОЕКТ "ГОЛОКОСТ У РІВНОМУ"

12 листопада 2021

В листопаді 2021 року Рівне вшановує пам'ять тих мешканців міста, що 80 років тому, 7 листопада 1941 року, пройшли свій останній шлях «дорогою смерті» і знайшли «останній спочинок» в ур. Сосонки. В цей день загинуло близько половини населення міста, рівняни різного віку, соціального та матеріального стану, їх об’єднувало лише одне – їх етнічна приналежність, це були євреї Рівного.

В знак вшанування пам’яті загиблих в ур. Сосонки Рівненський обласний  краєзнавчий музей у співпраці з Рівненською Міською Іудейською Релігійною громадою, за сприяння Відділу освіти Рівненського  міськвиконкому здійснює освітній проект «Голокост в Рівному» для учнів 10-11 класів шкіл міста.

Проект покликаний проінформувати молоде покоління про трагічну сторінку історії міста, донести значення локальної історії і її місце в світовій історії. Історія міста Рівного є невід’ємною частиною світової історії, і трагедія Голокосту близька і наболіла і для нашого міста, а Рівне одне з небагатьох в світовій історії міст, що втратило половину своїх мешканців за лічені дні.

В рамках проекту планується проведення  близько 20 онлайн «уроків пам’яті» в більш як 10 школах міста. Заняття проводяться відповідно до узгодженого графіку працівниками Рівненського обласного краєзнавчого музею в період з 1 по 19 листопада.