"ЇХ ПОДВИГУ НЕ БУДЕ ЗАБУТТЯ"

21 лютого 2022

18 лютого 2022 року Рівненським обласним краєзнавчим музеєм спільно з Рівненською християнською школою «Світогляд» було проведено захід «Їх подвигу не буде забуття!», приурочений до Дня пам’яті Героїв Небесної Сотні, котрий щорічно відзначається 20 лютого.
Для вихованців школи старша наукова співробітниця відділу історії РОКМ Інна Черницька провела пізнавальну екскурсію, присвячену безмертному подвигу загиблих на Майдані та на сході України. Розповідь супроводжувалася мультимедійними матеріалами – фрагментами відео подій Революції Гідності та Російсько-української війни. Обдаровані учні, творчі колективи християнської школи «Світогляд» підготували низку виступів для вшанування пам’яті усіх героїв, котрі віддали свої життя за свободу і майбутнє нашої держави. Юна Улянка Дзінзірук продекламувала вірш «Небесна сотня – то в серцях вогонь!». Вихованці музичної школи «Світогляду» заспівали пісні «Нам потрібне мирне небо» та «Молитва за мир», виконали незабутню мелодію на дзвіночках і ксилофонах.
Пані Анастасія, що завідує виховною роботою школи, розповіла, як приємної їй працювати з дітьми, плекати молоді таланти і виховувати патріотів своєї держави. Директорка християнської школи «Світогляд» пані Ірина Кушнірук додала: щоденна важка праця, ласкавість та наполегливость, винагороджується сторицею, коли бачиш своїх вихованців – таких юних, проте уже свідомих і обдарованих громадян власної країни. Крім того, почесне слово надали Вікторії Опанасюк – вдові трагічно загиблого героя Небесної Сотні з Рівного Валерія Опанасюка. Пані Вікторія повідала дітям про важливість любові України – країни, збереженою цінною життів людей, які щиро переймались її долею.
На завершення заходу музейники і представники християнської школи обмінялися подарунками, зробленими від щирого серця. Директорка «Світогляду» Ірина Кушнірук передала у РОКМ кружки із символікою школи, футболку, прикрашену малюнками, зробленими її учнями. Старша наукова співробітниця музею Інна Черницька у свою чергу почастувала школярів солодких подарунком – цукерками, піднесеними в українській військовій касці, на знак пам’яті про скорботний привід, котрий зібрав цього днях усіх в експозиції РОКМ.
Петрик Дмитро
науковий співробітник відділу маркетингу, розвитку та комунікацій