ПРЕЗЕНТАЦІЯ МИСТЕЦЬКО-БЛАГОДІЙНОГО ПРОЄКТУ "ПЕЙЗАЖНА ЛІРИКА КОСТЯ СТЕПАНЮКА"

17 серпня 2022

16 серпня 2022 року в Арт-ательє «Георгій Косміаді» відбулася презентація  виставки «Пейзажна лірика Костя Степанюка».

Ведуча заходу Ірина Шаульська – волонтер, керівник зразкового аматорського естрадного хору Рівненського міського палацу, розпочала презентацію. Вона повідомила, що РОКМ спільно з БО «Фонд Руєвит»  відкриває мистецько-благодійний проєкт «Пейзажна лірика Костя Степанюка», метою якого є не лише познайомити мешканців Рівного з роботами талановитого художника, а й зібрати кошти для розвідгрупи 45-ї бригади 4-го батальону ЗСУ на оптичні прилади - окуляри нічного бачення  DIPOL D206 PRO та тепловізор  Jahnke Thermal II.

До вітального слова був запрошений директор музею Олександр Булига, який привітав усіх з чудовою виставкою, а також зазначив, що дякуючи БО «Фонд Руєвит» і автору виставки, ми об’єднуємо зусилля, щоб допомагати ЗСУ у боротьбі з російським агресором. Також відмітив, що роботи знаного майстра відомі не тільки в нашому місті, нашій країні, а й далеко за її межами. Свого часу, ще в 2005 р., Костянтин Степанюк був учасником ще одного музейного проєкту –«Золоте сузір’я».

Володимир Шишкін – голова правління БО «Фонд Руєвит», розповів про діяльність організації, зазначивши, що це спільнота небайдужих громадян, які займаються різною благодійною діяльністю ще з 2014 року: збирають продукти харчування, тактичні речі, кошти, плетуть маскувальні сітки.

Маленький екскурс по своїй творчості зробив і сам художник. Розповів про себе, про свої роботи, про те, що живопис в його житті завжди на першому місці, хоча за професією він – різьбяр по дереву. Але це скоріше хоббі, як і фотографія.

Музичною окрасою заходу стало виконання Анастасією Костюкович пісенних творів «У мене нема дому» і «Сила».

Запрошений до вітального слова був також і директор Олександрійського ліцею ім. Андрія Мельника Володимир Федорась. Він також подякував автору за насолоду від споглядання полотен, поділився враженнями від виставки, а ще розповів про учнів пана Костянтина, серед яких і вихованці ліцею.

На благодійно-мистецькому заході були присутні: працівники Рівненського лікувально-діагностичного центру ім. В. Поліщука, працівники головного управління статистики Рівненської області, друзі та шанувальники таланту митця. Гості заходу мали можливість поспілкуватися з художником і дізнатися про його життя і творчість з перших вуст.

Картини продаються.

Тетяна Каук – ст. науковий співробітник

відділу маркетингу, розвитку та комунікацій