ВІДКРИТТЯ ВИСТАВКИ "ЗИМОВЕ МЕРЕЖИВО"

26 грудня 2022

26 грудня у Рівненському обласному краєзнавчому музеї відбулося відкриття виставки «Зимове мереживо».

Розпочали зустріч з колядки «Нова радість стала», яку виконав Назар Волощук - головний спеціаліст управління культури Рівненської облдержадміністрації, член Національної спілки кобзарів України.  Також пан Назар привітав усіх з прийдешніми новорічно-різдвяними святами та протягом заходу радував присутніх виконанням відомих різдвяних колядок.

Директор РОКМ Олександр Булига привітав усіх з Різдвом Христовим, згадав колег-музейників, які зараз захищають Україну в лавах ЗСУ, побажав їм якнайшвидшого повернення додому та запросив до слова рівненську авторку, члена Національної спілки журналістів України - Тамару Бацмай.

Пані Тамара подякувала музею за можливість відвідувати чудові виставки та прочитала власний зимовий вірш.

 Тетяна Міненко – ініціаторка заходу,розповіла присутнім про те, що на виставці представлено мереживні скатертини, серветки, доріжки, комірці до кофтин, шалі та хустки. Ці речі зберігаються у фондах музею і належали раніше представницям відомих рівненських родин Заяць, Хруницьких, Очеретович, Довгер та інших.

 Окремим розділом на виставці представлене Різдво Христове, яке ілюстроване плетеними з соломи дзвониками, ангелами, пташками.

Доповнена виставка картинами відомих художників Годуна М., Наумця В., Шолтеса З.

Родзинкою виставки є чудова фотозона, на якій красуня-ялинка прикрашена мереживними іграшками, що належали родині Надії Косміаді.

Над виставкою працювали працівники сектору мистецтв Тетяна Міненко, Оксана Лозяк та столяр музею Олександ Мельничук.