ВІДКРИТТЯ ВИСТАВКИ ТВОРЧИХ РОБІТ МАРІЇ БРУХЛІЙ «УКРАЇНСЬКЕ СЕЛО. ЧАСТИНА ПЕРША. ТВАРИНИ»

5 червня 2024

5 червня 2024 р. о 16.00  у галереї Рівненського обласного краєзнавчого музею відбудеться відкриття виставки творчих робіт Марії Брухлій «Українське село. Частина перша. Тварини».

На виставці представлено понад 20 картин, написаних на мішковині в оригінальній техніці. На картинах зображено курей та гусей. Це перша серія картин з частини проекту «Тварини». Виставка доповнена авторськими листівками та скетчами робіт.

Марія Брухлій народилася у Корці 14 жовтня 1988 р.. Закінчила Київський Національний університет технологій та дизайну у 2010 р. Малювала з дитинства. З 2021 р. почала втілювати проект «Українське село. Частина перша. Тварини».

Авторка досліджує українську ідентичність. Популяризує українство (термін з ХІХ ст., що означає прихильників українського фольклору, побуту, пісень, традицій та намагання їх зберегти і вивчати). Підіймає тему боротьби із стереотипами. Оспівує унікальність. Рефлексує яскравими фарбами на наївне бачення нового світу на базі національної спадщини. Також, в основі всіх її проектів прослідковується нотка екологічності ( роботи створені по принципу апсайклінгу), що дає змогу глядачу задуматись над його ставленням до екології.

Виставка підготовлена співробітниками сектору мистецтв і триватиме до 22.07.2024 р.