ВІДКРИТТЯ ВИСТАВКИ «МИСТЕЦТВО ДО ВІЙНИ. І НЕ ТІЛЬКИ…»

24 липня 2024

24 липня 2024 року у Рівненському обласному краєзнавчому музеї відбулося відкриття персональної виставки Руслана Міненка «Мистецтво до війни. І не тільки». На виставці представлено близько 30 графічних робіт автора, виконаних чорним лінером. Доповненням до них стали гравійовані гільзи крупнокаліберних зарядів до кулемета.
Руслан Міненко народився в Рівному. У 2023 р. доєднався до лав ЗСУ, у складі яких захищав нашу країну на Куп’янському, Бахмутському та Макіївському напрямках. Вже перебуваючи у війську, Руслан Міненко продовжував займатися творчістю.

Розпочав захід директор РОКМ Олександр Булига, який привітав пана Руслана з відкриттям виставки. Завідувачка сектору мистецтв, дружина митця Тетяна Міненко розповіла про життєвий та творчий шлях чоловіка, про перші спроби малювати, освоєння такої нової мистецької форми, як гравіювання на гільзах, і малюнки з передової.  

Сам автор поділився з присутніми тим, як відбувається художній процес по створенню кожної роботи та про закладені сенси на рівні підсвідомості.

До вітань доєдналися рідні, друзі та музейники, побажавши пану Руслану подальших творчих успіхів. Захід завершився висловлюваннями позитивних вражень та запитаннями до митця.