ПАТРІОТИЧНО-МИСТЕЦЬКИЙ ЗАХІД "І ОЖИВЕ ТВІЙ ДІМ,ЗЕМЛЯ СВЯТА! В ЄДНАННІ ЙОГО СИЛА!"

28 вересня 2022

28 вересня в Рівненському обласному краєзнавчому музеї пройде патріотично-мистецький захід «І оживе твій дім, Земля Свята! В єднанні його сила!». Початок події о 10.30.
Головною подією заходу стане презентація вишитої бісером геральдичної карти України як частини Всеукраїнського творчого проєкту «Не журися, Україно, панно синьоока!». Його мета – продемонструвати всьому світу єдність та незламну міць українського народу. В рамках Проєкту, розробниками якого є львів’яни Олег та Леся Стечкевичі, було створено 25 +1 карт України розміром 1,8 х 1,2 метри, що розійшлися всіма регіонами нашої держави, крім тимчасово окупованих територій. Завдання – вишити бісером 25 гербів областей України та Криму, тризуб та слово «Україна». Втілювати Проєкт в життя взялися освітяни із різних куточків нашої держави. За тимчасово окуповані території карту вишивали небайдужі педагоги та учні інших областей.
Від Рівненської області Проєкт підтримали педагоги ОЗ «Котівський ліцей», які придбали карту та вишили її разом із учнями, їхніми батьками і працівниками закладу. Доєдналася до творчого процесу і майстриня з соломоплетіння Ольга Христопчук. Керівник робочої групи - вчитель музичного мистецтва Алла Муравська.
В рамках заходу відбудеться прем'єра пісні «Там, де твій дім» (слова та музика Наталії Мельничук, аранжування – Володимир Тижбірак, виконання – Софія Вознюк, Катерина Семещук, Тетяна Кирильчук). Музична композиція була написана до Дня Незалежності України – першого терміну вишиття карти.
Протягом місяця карта експонуватиметься в актовій залі Рівненського обласного краєзнавчого музею та буде доступна для огляду відвідувачам закладу.