ВІДКРИТТЯ ВИСТАВКИ "МИСТЕЦЬКЕ РОЗМАЇТТЯ "МУЗЕЙНИХ ГОСТИН"

26 травня 2023

26 травня 2023 р. о 14.00 годині в актовій залі Рівненського обласного краєзнавчого музею відбудеться відкриття виставки виробів майстрів декоративно-ужиткового мистецтва «Мистецьке різнобарв’я «Музейних гостин».

В основі експозиції – фондова колекція виробів РОКМ, що були або придбані в учасників свята, або подаровані ними. Впродовж тридцяти років на  щорічне традиційне фольклорно-етнографічне свято «Музейні гостини» приїжджали народні умільці як з Рівненщини, так і з багатьох областей України. Свої творчі роботи демонстрували ткалі, вишивальниці, різьбярі, гончарі, писанкарі тощо. 

На виставці представлені кращі роботи майстрів Рівненської, Волинської, Хмельницької, Львівської, Івано-Франківської та ін. областей. Вона налічує понад 200 експонатів. Представлені роботи майстрів різних поколінь. На жаль, частина з народних умільців вже не з нами, але пам’ять про них продовжує жити в їх високохудожніх мистецьких роботах, які дбайливо зберігаються в Рівненському обласному краєзнавчому музеї.

Згадаймо прізвища цих самобутніх творців: Григорій Ісаченко, Євтух Кулик, Володимир Гуменюк, Григорій Тупальський, Петро Гаврилюк, Петро Онищук, Марія Шевчук, Людмила Пікіна, Уляна Кот, Валентина Галапач, Павло Петросюк, Віра Герасимчук, Юрій Сав’юк, Василь Казновецький.

На відкритті виставки планується показ слайдів і відео, відзнятих на  «Музейних гостинах» за 30-ть років існування свята, а також музичний виступ інструментальної капели Етнокультурного центру Рівненського міського Палацу дітей та молоді (керівник - відмінник освіти України Анатолій Сайчишин).

Запрошуємо всіх бажаючих ознайомитися з творчістю найкращих представників сучасного декоративно-ужиткового мистецтва!