ВІДКРИТТЯ ВИСТАВКИ ВИТИНАРКИ ТЕТЯНИ МЕЛЬНИК «ПАПЕРОВІ ФІРАНКИ-ВИТИНАНКИ: ВІД ВИТОКІВ ДО СУЧАСНОСТІ».

28 червня 2023

28 червня 2023 року о 12.00 в актовій залі Рівненського обласного краєзнавчого  музею відбудеться відкриття виставки витинкарки Тетяни Мельник «Паперові фіранки-витинанки: від витоків до сучасності». Виставка реалізується в рамках проєкту сектору етнографії РОКМ «Мистецтво однієї школи: вчитель та його учні». Співорганізатором заходу є КЗ «Підліткові клуби за місцем проживання» Рівненської міської ради.

Тетяна Мельник – мисткиня з поетичною душею, вчитель за покликанням, талановитий художник,  майстер з малопоширеного на Рівненщині виду традиційного декоративно-ужиткового мистецтва - витинкарства.

Перша виставка мастрині та її учнів під назвою "Казковий світ витинанки та розпису" відбулася рівно 15 років тому  - 2008 року. 

Життєве кредо Тетяни Мельник: "Вчитель повинен завжди зростати професійно", тож невипадково увазі відвідувачів пропонуються різної складності витинанки з акцентом на великомасштабних фіранках (до 1 м кв.), до яких майстриня звернулася в останні роки.

Вихованці Тетяни Мельник були учасниками та переможцями як міських, так і всеукраїнських і міжнародних виставок і конкурсів. Захоплення витинанкою передалось і дочці Тетяни Мельник – Анастасії.

Під час презентації планується виступ вихованців Клубу «Самоцвіт» КЗ «Підліткові клуби за місцем проживання» РМР.

Секретами виготовлення ажурних витинанок майстриня поділиться з відвідувачами, провівши невеличкий майстер-клас зі створення паперової фіранки-витинанки.

Запрошуємо рівнян та гостей міста відкрити для себе чарівний світ мережива витинанки! Триватиме виставка до 21 липня 2023 р.