ВІДКРИТТЯ ВИСТАВКИ "СПАДОК"

30 квітня 2024

30 квітня 2024 року о 12.00 в актовій залі Рівненського обласного краєзнавчого музею відбудеться відкриття виставки «СПАДОК», на якій буде представлена колекція народного одягу Закладу професійної (професійно-технічної) освіти «Рівненський професійний коледж індустрії моди і краси».
Творча співпраця сектору етнографії з провідними майстрами закладу триває впродовж 20 років. Рівняни пам’ятають виступи учнів ЗП (ПТ) О «Рівненський професійний коледж індустрії моди і краси» у власноруч розроблених костюмах під час театралізованого дійства на фольклорно-етнографічному святі «Музейні гостини».
Ця виставка є підсумком колективної праці викладачів та учнів одного з провідних професійних закладів міста. Талановиті майстри успішно передають свої знання та досвід на заняттях із крою та вишивки. З метою популяризації народного мистецтва вони дбають про поповнення експозиції відомчого «Музею вишивки».
Сучасні народні костюми та їх окремі елементи, зокрема, жіночі й чоловічі сорочки оздоблені як давніми традиційними техніками вишивки, так і сучасною машинною вишивкою.
Рівняни та гості міста зможуть ознайомитися з мистецькими роботами талановитих учнів закладу включно по 26 травня.