ПРЕЗЕНТАЦІЯ КАТАЛОГА "ДЕРЕВ'ЯНІ ЦЕРКВИ РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ: АРХІТЕКТУРНА СПАДЩИНА"

3 серпня 2017

ПРЕЗЕНТАЦІЯ КАТАЛОГА "ДЕРЕВ'ЯНІ ЦЕРКВИ РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ: АРХІТЕКТУРНА СПАДЩИНА"

В Рівненському обласному краєзнавчому музеї відбулася презентація дуже цікавого і необхідного видання «Дерев’яні церкви Рівненської області: архітектурна спадщина». Присутні на презентації науковці університетів Рівного, архітектори, краєзнавці відзначали велику цінність такого видання для процесу збереження об’єктів дерев’яної архітектури, зокрема церков.

Цей проект був здійснений Громадською організацією «Інститут українського модернізму» (голова правління П. Ричков) за підтримки Європейського Союзу, при партнерстві кафедри архітектури та середовищного дизайну Національного університету водного господарства; Люблінської політехніки; управління культури і туризму Рівненської ОДА; Департаменту з питань будівництва та архітектури Рівненської ОДА; Рівненського обласного краєзнавчого музею та ін.

Науковий редактор – д-р архітектури, професор А.П. Ричков сказав вступне слово. Він зазначив, що під час реалізації проекту було обстежено понад 80 церков у різних частинах області.

Олександр Карачанський, заступник директора департаменту з питань будівництва та архітектури облдержадміністрації, головний архітектор області, назвав вихід такого каталога «надзвичайною подією» і запопонував авторам підготувати такий же проект і про муровані церкви, серед яких є чимало цікавих в архітектурному значенні об’єктів.

Високу оцінку праці учасників проекту дав Володимир Борщевич – рецензент, доктор історичних наук.

Віктор Луц, учасник проекту, завідувач художнім відділом музею, розповів про нюанси відбору ілюстраційного матеріалу, підгототовку його до друку. Він запропонував у наступних такого роду виданнях більше поміщати інтер’єрних ілюстрацій, які є не менш цікавими і цінними з художньої точки зору.

Видання розраховане на архітекторів. Мистецтвознавців, а також на широке коло зацікавлених читачів.