Заходи 15 листопада в Рівненському краєзнавчому музеї

15 листопада 2017

15 листопада 2017 року в Рівненському обласному краєзнавчому музеї відбулося два заходи.

І. О 12-й годині відкрилася виставка «Рівненській телерадіовежі – 50!».

На ювілей прийшли працівники Рівненського обласного радіотелевізійного центру на чолі з першим директором Федором Наконечним і нині діючим Віктором Талімончиком;  музейники, журналісти, власне телеглядачі, друзі.

Перед початком гості переглянули фрагмент програми «Так було» (автор – Олексій Бухало) – про історію Рівненської телерадіовежі в с. Антопіль.

Ф. Наконечний і В. Талімончик розповіли, як створювався центр в 1967 році (до речі, передавальна станція була однією із найпотужніших в тодішньому Радянському Союзі), етапи його розвитку.

Зараз в місті Рівне діють чотири телеканали, а в області – шість.

Своїх колег і товаришів привітав Дмитро Тарасюк – представник національної ради телебачення і радіомовлення в Рівненській області.

Федір Наконечний також презентував гостям книгу «Телерадіопростір Рівненщини. Від витоків до сьогодення». Один екземпляр подарував музею.

Винуватців свята і гостей привітав дует Ікс м’юзік» Павло Подранецький і Віктор Колтун – композицією на гітарах «Все попереду».

 

15.11.2017

С н с   Лілія Толстуха

 

ІІ. З 14-ї до 15-ї години в експозиції виставки «Реформація: від витоків до сьогодення» відбулася зустріч-діалог з представниками церкви Християни віри євангельської. Це був третій, останній, такий захід, які відбувалися на цій виставці (в рамках відзначення 500-річчя Реформації).

 Гості, що прийшли на зустріч, почули від членів громади ХВЄ про ретроспективу становлення церкви ХВЄ на Рівненщині; якою є діяльність церкви в сучасних умовах, їх соціальні проекти. Ростислав Боришкевич, очільник місії «Добрий самарянин», розповів про волонтерську діяльність членів місії – допомога бійцям в зоні АТО.

Про діяльність церкви ХВЄ говорив також єпископ Рівненської області Віктор Боришкевич.

Любов Галуха, к.і.н., релігієзнавець (РДГУ), поділилася своїми думками щодо діяльності протестантських церков на Рівненщині.

На зустрічі була велика група студентів другого курсу духовної семінарії п’ятидесятників;  вони виконали пісні: «О, як радують думки» «О, не журись» (кер. Борис Свістюла).

 

 

15.11.2017

С н с   Лілія Толстуха

       

 

ІІ. О 14-й годині, в експозиції виставки «Реформація: від витоків до сьогодення», відбулася третя зустріч-діалог, цього разу з представниками церкви Християни віри євангельської (в рамках відзначення 500-річчя Реформації).