20 листопада 2017 року в Рівненському обласному краєзнавчому музеї відбулася презентація видання «Українець Алла Миколаївна: етнограф, краєзнавець, музейний фахівець».

20 листопада 2017

20 листопада 2017 року в Рівненському обласному краєзнавчому музеї відбулася презентація видання «Українець Алла Миколаївна: етнограф, краєзнавець, музейний фахівець». Серія «Дослідники Рівненського краю». – Видавець Олег Зень. 2017.

У покажчику відображені матеріали про життєвий та творчий шлях відомої на Рівненщині та в Україні дослідниці, етнографа, просвітянина, завідувачки відділу етнографії Рівненського обласного краєзнавчого музею, заслуженого працівника культури України А.М. Українець; подаються бібліографічні відомості про наукові праці дослідниці: окремо видані книги, статті із наукових збірників, матеріалів конференцій, періодичних видань за 1989-2017 рр.; бібліографічні відомості про літературу, присвячену Аллі Миколаївні; повні тексти декількох її статей. Покажчик виданий Рівненською обласною універсальною науковою бібліотекою  до її 60-річного ювілею.

Привітати Аллу Миколаївну прийшли колеги-музейники, викладачі університетів, видавці, журналісти, автори-упорядники покажчика.

Спочатку було своєрідне етнографічне привітання: етномузикант Андрій Ляшук заспівав зі своєю лірою, а викладачі кафедри музичного фольклору Інституту мистецтв Алла Ковальчук і Людмила Вострікова виконали народну пісню, записану на Рівненському Поліссі «А Суди, Боже, нидильку дождати».

А потім були привітання: від колег по роботі, друзів, рідних, членів громадських товариств.  Згадували участь в експедиціях – в Чорнобильську зону, в села Рівненського Полісся і в південні райони області і величезну кількість експонтів, зібраних в цих регіонах; її участь у волонтерській роботі. В цих теплих вітаннях відзначали щирість, доброту Алли Миколаївни, її правдиве захоплення і відданість своїй професії, її готовність завжди прийти на допомогу.

Представник обласної бібліотеки Неоніла Кожан презентувала покажчик і запевнила, що книга ця не залежиться на полиці, бо вона потрібна науковцям, дослідникам, краєзнавцям.

 

20.11.2017

С н с  Лілія Толстуха