ВІДКРИТТЯ ВИСТАВКИ "Я ТАК БАЧУ"

31 серпня 2018

30 серпня 2018 року, напередодні Дня знань 1 вересня, в музеї відбулося відкриття виставки «Я так бачу». На ній експонуються 100 малюнків дітей, які займаються в художній студії «СонЦе», а також 20 робіт їх  керівника Наталії Дейнеки. Малюнки дітей виконані на папері фарбами гуаш, акрил і фломастерами, роботи Наталії – акрилом на полотні і склі.

  Студія «СонЦе» почала працювати в Рівному майже три роки тому. Вік дітей-учасників від 5 до 12 років. Пані Наталія навчає своїх вихованців не просто споглядати навколишній світ, а й показувати, як вони його бачать, що при цьому відчувають, пропускаючи крізь свій внутрішній світ. Ось чому їх малюнки такі щирі й життєрадісні, наповнені добром. Тут і котики, і собачки, зайчики, лелеки, зовсім не страшні леви, баранчики, янголи, мами… Діти радо показували свої малюнки, давали інтерв’ю.

  На відкритті п. Наталія розповіла про свою ідею відкриття студії, про радість спілкування з такими непосидючими, талановитими, розумними малюками. Вона також зазначила, що шість вихованців були відзначені на міжнародному конкурсі дитячого малюнка «Look and Learn».

Як же діти можуть обійтися без казки?! Директор музею Олександр Булига привів до них чарівника – відомого рівненського етномузиканта Андрія Ляшука. Він захопив із собою свою кобзу та й заспівав казку про козу, а діти захоплено слухали і одночасно бачили на екрані малюнки  всіх персонажів – їх майстерно зобразила п. Наталія.

Наостанок батьки дітей організували для них солодкий фуршет.

Виставка триватиме впродовж двох тижнів.

31/08/2018

сСН С   ЛІЛІЯ ТОЛСТУХА