НАУКОВО-ПРАКТИЧНИЙ СЕМІНАР "РОЛЬ МУЗЕЇВ В ДОСЛІДНИЦЬКІЙ ДІЯЛЬНОСТІ ШКОЛЯРІВ"

27 березня 2019

За ініціативою керівництва НВК   с. Великий Олексин 27 березня 2019 р. в музеї був проведений обласний науково-практичний семінар  «Роль музею в дослідницькій діяльності школярів». Слухачами семінару стали вчителі з різних районів області. В рамках заходу наукові працівники представили інтерактивні, театрально-ігрові екскурсії для учнів школи:

  • «Здрастуй, музей!».

Під час заняття екскурсанти дізналися про перших  людей на нашій території, відчули себе давніми мисливцями, потримали в руках  зброю та знаряддя праці, уявили себе археологами і дослідниками. Крім того, маленькі відвідувачі дізналися, якими винаходами давніх людей ми і досі користуємось: вогонь, молоток,  серп, сокира, ножиці, праска, голка  та ін. В екскурсії, проведеній ст. науковим працівником Юрчук О.П., був застосований метод пошуку експонатів за поставленим завданням, використані вікторини, загадки та інші  ігрові моменти.

  • «Святі і свята України»

На занятті діти дізналися про походження основних християнських свят українського календаря, про різноманітні традиції святкування: ігри, гуляння, забави, прикмети, обряди тощо. Ст. науковий працівник художнього відділу Міненко Т.В. провела екскурсію в цікавій ігровій формі, запропонувала школярам дослідити традиції святкування у своїх родинах, роздала розмальовки на великодню тематику.

Музей і В-Олексинська школа вже мали позитивний досвід активної співпраці – були організовані виїзні заняття до школи у форматі Авто-музею, під час яких школярі отримали знання з різноманітної тематики (етнографічної, історичної, літературознавчої).

На завершення учасники семінару дізналися про можливості використання музею в навчально-виховному процесі, отримали інформаційно-рекламні матеріали щодо подальшої продуктивної співпраці.

Юрчук О.П.

старший науковий співробітник відділу маркетингу