В РІВНЕНСЬКОМУ КРАЄЗНАВЧОМУ МУЗЕЇ ВІДКРИЛИ ВИСТАВКУ ПРО ДОЛІ УКРАЇНЦІВ, ЩО СТАЛИ ЖЕРТВАМИ НАЦИСТСЬКИХ КОНЦТАБОРІВ

8 травня 2019

8 травня у Рівненському обласному краєзнавчому музеї до Дня пам’яті і примирення та Дня перемоги над нацизмом відбулося  відкриття виставки «Тріумф людини. Мешканці України, які пройшли нацистські концтабори».

Захід розпочав завідувач відділом нової та новітньої історії Ігор Володимирович Марчук. На основі матеріалів виставки він розповів про створення та  функціонування нацистських концтаборів, нелегкі умови проживання полонених, згадав гнітючу атмосферу одного з таборів у Польщі, який наразі функціонує як музей.

 Старший  науковий співробітник відділу нової та новітньої історії Валентина Данілічіва нагадала присутнім трагедію рівненських євреїв та розповіла про концентраційні табори, що діяли у нашому місті.

Гумінська Олена Іванівна,старший науковий співробітник  державного архіву Рівненської області, зачитала зворушливі листи молодих людей, які були вивезені на примусові роботи до Німеччини. Емоційні рядки викликали у присутніх хвилювання та співпереживання долям остарбайтерів.

 На заході були присутні студенти Рівненського коледжу економіки та бізнесу, освітяни, науковці  та представники ЗМІ, які  й висвітлювали захід.