ВИСТАВКУ ФОТОПАННО ПРО АВСТРАЛІЙСЬКІ МАСКИ ПРЕЗЕНТУВАЛИ У МУЗЕЇ

26 липня 2019

25 липня 2019 р. у Рівненському краєзнавчому музеї відбулось відкриття виставки фотопанно «ЕВОЛЮЦІЯ: маски регіону Торресової протоки». Ця експозиція, організована NationalMuseumofAustralia у партнерстві з культурним центром GabTituiCulturalCentre та Міністерством закордонних справ та торгівлі (DFAT), демонструє мистецтво корінних народів Австралії, зокрема мистецтво остров’ян Торресової протоки.

 На презентацію прибула  Надзвичайний та Повноважний Посол Австралії в Україні, пані Мелісса О’Рурк. Під час виступу пані Мелісса зауважила, що коли люди говорять про Австралію, то у них виникає асоціація з кенгуру, коалами та оперою у Сіднеї. Але, насправді ця країна має дивовижну природу та давню культуру. Австралія та Україна мають багато спільного. І власне експозиція має на меті ознайомити міжнародну спільноту з культурним надбанням корінних народів Австралії.

В.о. директора Рівненського краєзнавчого музею Тетяна Самсонюк під час свого виступу розповіла про різнобарвність самої виставки та подарувала пані Меліссі  книгу «Традиційний одяг Рівненщини» Алли Українець.

До виступу була також запрошена заступниця голови ОДА Світлана Богатирчук-Кривко, яка сказала, що ми повинні розповідати світові про нашу країну  творам наших митців, як це роблять інші країни.

На презентації були присутні представники міської та обласної влади, краєзнавці та ЗМІ, які і висвітлювали даний захід.

Виставка діятиме до 15 серпня, запрошуємо всіх бажаючих до перегляду.

 

Н.Шаюн – ст. науковий співробітник відділу маркетингу, розвитку та інвестування.