ПРЕЗЕНТАЦІЯ ВІРТУАЛЬНОГО МУЗЕЮ СПАДЩИНИ КНЯЗІВ ОСТРОЗЬКИХ

9 жовтня 2019

8 жовтня 2019 року в приміщенні Рівненського обласного краєзнавчого музею відбулася презентація проекту відділу культури і туризму виконкому Острозької міської ради «Віртуальний музей спадщини князів Острозьких». Цей проект став одним із переможців конкурсу «Створюємо інноваційний культурний продукт» та отримав підтримку від Українського культурного фонду. Ініціатори проекту – керівник Туристично-інформаційного центру м.Острога Анастасія  Драчук та завідувач відділу туризму та охорони культурної спадщини Олеся Гощук.

Організатори розказали про особливості віртуального музею, його значення для міжнародної культурної співпраці; для відвідувачів буде можливість поринути у світ віртуальної реальності та подивитися на спадщину князів Острозьких в інноваційномуформаті.

            Своє схвалення проекту висловив також Олександр Бондарчук – вчений секретар Державного історико-культурного заповідника м. Острога.

            Серед багатьох зацікавлених присутніх на презентації були і студенти першого курсу художньо-педагогічного факультету РДГУ зі спеціальності «Менеджмент соціо-культурної діяльності і культурологія». Як зазначила Лариса Костюк – к.і.н., доцент кафедри культурології і музеєзнавства, такі заходи музею вони регулярно відвідують - адже це дає їм можливість практично включатися в програми та проекти, щоб реально використовувати їх в спеціальності, яку вони здобувають.       

 

https://docs.google.com/document/d/1AnlDrxbQFjCKRfsJJTAc0OKsJgqOb8PFLIZTBGyf9ec/edit?fbclid=IwAR3jh6wfKU8qty92N0rMH0sWjzuS2J8qV3EH2Baee6lweC4kFg3rEcur1iQ