У ЛІТЕРАТУРНОМУ МУЗЕЇ УЛАСА САМЧУКА ВІДБУЛАСЬ КУЛЬТУРНО-МИСТЕЦЬКА АКЦІЯ "ВИШИВАНА "ВОЛИНЬ" УЛАСА САМЧУКА"

11 листопада 2019

До Дня української писемності та мови ГО «Центр креативу», у співпраці з РОО Національної спілки письменниківУкраїни, за сприянняРівненського обласного краєзнавчого музею 8 листопада 2019 року в приміщенні Літературного музею Уласа Самчука провели акцію «Вишивана «Волинь» Уласа Самчука», в рамках проекту «Уласа в шкільну програму».
Мета заходу - повернути твори славетного земляка у шкільну програму. Модераторами акції були Олена Медведєва та Ірина Баковецька.

На початку заходу Ірина Баковецька привітала Олену Медведєву із всеукраїнською відзнакою — реєстрації вишиваної Євангелії від св. Матвія в Книзі рекордів України.

Для всіх присутніх свої власні музичні твори подарував юний рівненський композитор Назар Власюк. Він виконав твори «Юність» та представив свою нову композицію «Вальс №5».

Олена Анатоліївна Медведєва привітала всіх з Днем української мови та писемності і познайомила відвідувачів зі своєю творчістю.

На заході працювало дві зони для творчості:

— «Вишивання книги-мініатюри «Волинь» (уривок) Уласа Самчука». Тут всі бажаючі разом із майстринею народної творчості — Оленою Медведєвою спробували вишити по кілька літер в  арт-буці.

— «Читання творів Уласа Самчука», де відвідувачі разом із

 Іриною Баковецькою зачитували уривки із «Волині» та «Марії» видатного письменника.

На акції всі бажаючі виступили на захист повернення творів Уласа Самчука в шкільну програму, вишивали та зачитували уривки із творів письменника.

 

Оксана Семчишина

завідувачка сектором "Літературний музей Уласа Самчука"