У ЛІТЕРАТУРНОМУ МУЗЕЇ УЛАСА САМЧУКА ПРЕЗЕНТУВАЛИ КНИГИ "УЛАС САМЧУК І КАРПАТСЬКА УКРАЇНА"

29 листопада 2019

28 листопада 2019 року в Літературному музеї Уласа Самчука відбулася презентація книг «Улас Самчук і Карпатська Україна» (видавництво «Богдан», м. Тернопіль).

Було презентовано три книги, які об’єднує постать Уласа Самчука та Карпатська Україна:

Книга «Улас Самчук: ескізи до творчого портрета» Сергія Синюка.

 Книга публіцистики Уласа Самчука — «Репортажі з Карпатської України» (укладач Андрій Жив’юк), охоплює передовиці, репортажі, замітки, які він опублікував у газетах «Нова Свобода» (Хуст), «Українське Слово» (Париж), «Наступ» (Прага) періоду Карпатської України 1938–1939 років.

Книга Олександра Гавроша —  «Нескорена Карпатська Україна».

Директор Рівненського обласного краєзнавчого музею — Олександр Булига привітав всіх гостей заходу.

На презентації виступили автори книг. Зокрема Андрій Живюк розповів про репортажі Уласа Самчука з Карпатської України та навів цікаві факти з історії їх написання автором. А Сергій Синюк познайомив присутніх з неповторними авторськими ескізами до творчого портрета Уласа Самчука.

Музичний супровід дійства здійснював член Всеукраїнської музичної спілки та Всеукраїнської спілки кобзарів —  Назар Волощук.Він не лише співав українських патріотичних пісень, а й розповідав слухачам про події становлення Карпатської України.

Громадський активіст Богдан Дідич виступив зі своїми роздумами про постать Уласа Самчука та його роль в літописі важливого періоду для України — утворення та падіння Карпатської України.

На заході були присутні музейники та письменники, науковці та культурні діячі нашого краю.

Семчишина Оксана

завідувачка сектору "Літературний музей Уласа Самчука"