"ВИШИВАНЕ РІЗДВО" У КАЗКОВІЙ МАЙСТЕРНІ СВЯТОГО МИКОЛА"

26 грудня 2019

24 грудня 2019 року в  Літературному музеї Уласа Самчука був проведений майстер-клас «Вишиване Різдво» у казковій майстерні Святого Миколая».  Учні 5 класу  Спеціалізованої школи І-ІІІ ст. "Центр надії" РМР радиразом з майстринею Оленою Медведєвою та працівниками Літературного музею Уласа Самчука  власноруч виготовляли ялинкові прикраси-обереги: янголів, будинки, сніжинки, рукавички. 

В результаті поєднання техніки декупаж із вмінням розфарбовувати та вишивати учні створили справжні  різдвяні шедеври. Дітки старанно вишивали на полотнах ініціали своїх або дорогих серцю людей, сніжинки, сердечка… Школярі познайомилися із креативними книгами Рівного та особливо їх вразила книга-рекордсменка України – вишивана Євангелія від св. Матвія.  Учні та вчителі Центру надії  вже традиційно ділитися кожен своїми враженнями від музейних відвідин, запаливши «Вогник Різдва».

На завершення  майстер-класу була проведена лотерея, в якій школярі мали нагоду виграти новорічні подарунки.

Окрема подяка вчителям української мови та літератури Спеціалізованої школи І-ІІІ ст. "Центр надії" РМР  – Герус Людмилі Григорівні та Вертелецькій Ользі Миколаївні за активну допомогу в проведенні майстер-класу та за дуже хороших, талановитих і чемних дітей.

 Оксана Семчишина

завідувачка сектору "Літературний музей Уласа Самчука"