ПРЕЗЕНТАЦІЯ КНИГИ ГАЛИНИ ДАНИЛЬЧУК "РІВНЕ У ДОЛЯХ ЙОГО МЕШКАНЦІВ"

13 лютого 2020

12 лютого у Рівненському краєзнавчому музеї відбулася презентація нової книги старшого наукового співробітника музею Галини Данильчук «Рівне у долях його мешканців», яка вийшла наприкінці минуло року  у видавництві ПП «Формат-А» (с. Корнин). Книга є продовженням багаторічної роботи краєзнавиці по дослідженню історії м. Рівне через спогади його мешканців.  Перша книжка з аналогічною назвою вийшла у 2012 р. і вмістила 20 нарисів та понад 350 світлин.

Нова книга вміщує 29 окремих нарисів та понад 400 світлин, більшість яких публікуються вперше і надані авторці з родинних архівів містян. Історія Рівного періоду першої половини минулого ХХ століття розкривається через спогади поважних рівнян: Надії Косміаді, Галини Зеленко, Володимира Кулія, Марії Таргоній,  Тетяни Корнільєвої, Тамари Аладько, братів Івана та Бориса Кур’яників та інших. В багатьох нарисах представлені і матеріали Рівненського обласного державного архіву.

Привітати авторку прийшли представники влади: заступник голови ОДА Сергій Гемберг, начальник міського управління культури Тарас Максименко, рідні,численні друзі, колеги та небайдужі до історії рідного міста рівняни.

Під час презентації авторка знайомила зі своїми співбесідниками-героями та помічниками у створені книги. У кожного унікальна історія, яка відзеркалює історію міста та епохи. Пані Галина подякувала меценатам і всім тим, хто долучився до створення книги.

Надія Шаюн 

ст. науковий співробітник  відділу маркетингу, розвитку та інвестування