ЕКСПРЕС-УРОК "УЛАС САМЧУК В КОНТЕКСТІ ПРАЗЬКОЇ ШКОЛИ"

14 лютого 2020

У Літературному музеї Уласа Самчука, з нагоди 115-ї річниці від дня народження письменника, продовжуються «Самчукові зустрічі». Друга зустріч відбулася 14 лютого.

В музеї пройшов експрес-урок «Улас Самчук в контексті празької школи», за участі студентів 2-го курсу Рівненського державного економіко-технологічного коледжу НУВГП.

 На початку уроку викладачка української мови та літератури – Савчук Наталія Петрівна познайомила своїх студентів із постаттю Уласа Самчука та розповіла їм про історію створення Літературного музею. Студенти почерпнули багато нової та цікавої інформації про письменників празької школи: Євгена Маланюка, Олега Ольжича, Олену Телігу, Оксану Лятуринську, Олексу Стефановича. Також Наталія Петрівна розповіла слухачам про зв'язок цих письменників з Уласом Самчуком, цитувала спогади Уласа Олексійовича про них.  Деякі з корифеїв празької школи побували і на Рівненщині. Тому викладачка зробила екскурс в історію їх відвідин нашого краю.  

Студенти декламували вірші Олени Теліги а також про О. Стефановича, О. Ольжича.

Завідувачка Літературного музею Уласа Самчука Оксана Семчишина  провела студентам презентацію «Історії кохання письменника», де розповіла  слухачам про дружин Уласа Самчука та  їх внесок у його творчу спадщину. 

 

Оксана Семчишина – завідувачка сектору «Літературний музей Уласа Самчука».